Засилена автоматизация и промяна на ролята на физическите магазини –

...
 Засилена автоматизация и промяна на ролята на физическите магазини –
Коментари Харесай

Как автоматизацията ще промени търговията?

 Засилена автоматизация и смяна на ролята на физическите магазини – това се чака да са измежду главните промени в областта на търговията до 2030 година, показва консултантската компания CBRE в нов отчет.   През идващото десетилетие цената на индустриалните роботи се чака да спадне с 20%, а продуктивността им да се усъвършенства с 5% годишно. Това ще ускори роботизацията и на търговията.   Автоматизацията се чака да обхване тези интервенции, които повтаряеми и с дребна еластичност, показват специалистите.   Според прогнозата магазините ще се трансфорат в шоуруми, които да оферират прекарвания и да постановат марката на пазара. Това ще отстрани нуждата от съхранението на наличия на склад, което пък лишава от пространствата за продажби. Клиентите ще могат да тестват продуктите в обектите, а доставката ще се прави по тяхно предпочитание или в магазина, или другаде.   
Персоналът на магазините се чака да се трансформира в посланици на марката и специалисти по продуктите, които оферират без да се постанова да извършват ролята на складови служащи и мърчандайзери.

Това значи, че физическите магазини от ден на ден ще се трансформират в принадлежности за връзка на марките.

В отчета се предвижда също по този начин, че водещи търговски вериги на локално равнище ще бъдат добити от световни онлайн компании.

Същевременно хората ставата по-заинтересувани от прекарвания, в сравнение с от материалната консумация. Затова и „ стопанската система на прекарването “ става все по-важна, тъй като хората от ден на ден харчат за превозване на времето си, а не за материални покупки.

Благодарение на смарт телефоните потребителите могат да пазарят отвред и когато и да е. Затова и марките от ден на ден залагат на разнообразни информационни канали и канали за доставка, с цел да са сигурни, че удовлетворяват всички потребности на клиентите си. 
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР